Coinbase staakt XRP trading

Coinbase staakt XRP trading

Amerikaanse cryptobeurs Coinbase gaat vanaf 19 januari 2021 het handelen in XRP stopzetten. Dit lieten ze gisteren weten in een officiƫle blogpost op hun website. Mocht je nog Ripple op deze exchange hebben dan is het aan te raden deze om te zetten of te verplaatsten naar een andere Exchange.

De reden van het stopzetten is volgens Coinbase dat de SEC (de Securities and Exchange Commission) juridische stappen gaat ondernemen tegen Ripple. Ripple wordt namelijk van beschuldigd van het voeren van een niet gerigistreerd, doorlopend aanbod van digitale activa-effecten.

Coinbase geeft in de blogpost van 28 december aan dat de handel vanaf 19 januari dus zal stoppen. Dit geldt voor alle tradingpairs en daarnaast geven ze ook aan dat traden ook eerder kan worden stopgezet. Eerder stopte ook de beurs OKcoin ook al XRP trading en daarnaast heeft ook Bitstamp aangekondigd XRP trading te willen stoppen vandaar dat je ook goed moet gaan nadenken wat je met je Ripple investering gaat doen. De kans is natuurlijk aanwezig dat naast deze beurzen ook andere Exchanges dit besluit zullen nemen.

Spark Airdrop blijft van kracht

Coinbase heeft laten weten dat het stopzetten van XRP trading geen invloed heeft op de aankomende Spark airdrop. Deze zal gewoon nog worden uitgegeven. Voor deze airdrop moest je voor 12 december een XRP saldo op je account hebben en je ontvangt de coins 1:1 dus voor 1 XRP krijg je 1FLR

Wallets blijven beschikbaar

De XRP wallets op Coinbase zullen gewoon beschikbaar blijven voor klanten. Je kunt dus gewoon je XRP opnemen vanaf je account. Uiteraard is het handig om de website van Coinbase even goed in de gaten te houden. Het kan dus zo zijn dat na verloop van tijd ook deze wallets zullen verdwijnen.