Koop Ethereum met iDeal

Ethereum Kopen met iDeal

Wil je Ethereum gaan kopen met iDeal dan kan dat via diverse nationale of internationale websites. Het voordeel van betalen met iDeal is dat je je Ethereum gelijk kan gebruiken. Als je via SEPA zou betalen dan duurt dit vaak 1-2 werkdagen en bij een creditcard zitten er altijd nog extra kosten aan verbonden.

 

Ethereum veilig kopen met iDeal 

Hieronder hebben we enkele betrouwbare websites geplaatst waar je ETH kunt kopen met iDeal:

Bitvavo

Bitvavo logo

Bitvavo is een uitstekende website waar je je Ethereum met iDeal kunt kopen. Deze website heeft bij klanten een erg goede waardering en bovendien handel je nu tijdelijk de eerste €1000 gratis. Daarna betaal je slechts 0.25% aan kosten. Uitbetalen gaat ook zeer gemakkelijk en je geld staat hierdoor binnen één werkdag vaak op je rekening.

Binance

Binance logo

Binance is momenteel de bekendste exchange met meer dan 20 miljoen gebruikers. Binance naar onze mening ook erg betrouwbaar en altijd transparant naar zijn gebruikers toe. Sinds kort is het ook mogelijk om bij Binance ETH te kopen met iDeal. De kosten hiervan bedragen €1,30 dus dit is zeker nog te overzien.

BTCDirect

BTC Direct logo

BTCDirect is ook een prima website waar je je ETH kan kopen met iDeal. Het bedrijf heeft gemiddeld 4.5 sterren (van de 5) bij Trustpilot wat erg goed te noemen is en gebruikers zijn dan over het algemeen ook zeer over deze website. 

Informatie over Ethereum

Ethereum is opgericht door Vitalik Buterin en is bedoeld om decentrale applicaties op te draaien. De ether (met het symbool ETH) is de munteenheid van het platform. Op het moment van schrijven staat Ethereum op de 2e plaats in coinmarketcap.

Ether is de cryptocurrency die bovenop de open source Ethereum-blockchain is gebouwd, die slimme contracten (smartcontracts) uitvoert. De cryptocurrency fungeert als een soort brandstof waarmee slimme contracten kunnen worden uitgevoerd in tegenstelling tot bitcoin, dat bedoeld is als een valuta-eenheid op een peer-to-peer-betalingsnetwerk. Het aanbod van Ether is niet beperkt zoals dat van bitcoin en het leveringsschema, vaak omschreven als minimaal noodzakelijk om het netwerk te beveiligen, wordt bepaald door leden van de gemeenschap van Ethereum. De meeste gedecentraliseerde applicaties zijn gebaseerd op Ethereum en de cryptocurrency is goed voor het hoogste percentage van de totale fondsen die in de DeFi-projecten zijn ingezet.

Ethereum opslaan op Wallet

Als je eenmaal ETH hebt gekocht met iDeal dan wil je deze uiteraard ergens veilig gaan bewaren. Ons advies is om Ethereum te bewaren op een hardware wallet. Het voordeel hiervan is dat het offline bewaard wordt en er dus verder niemand bij jouw gegevens kan. Wel is het belangrijk dat je altijd je gegevens goed opschrijft en deze veilig opbergt.