Totale crypto marketcap stijgt boven triljoen dollar

Totale crypto marketcap stijgt boven triljoen dollar

De marketcap van cryptocurrency is sinds gisteren boven de triljoen dollar uitgekomen. Dit komt met name door Bitcoin die sinds gisteren boven de 40.000 dollar uitkwam.

De stijging van de Marketcap begon eind oktober waar de marketcap weer de 400.000 miljoen aantikte. Nu 3 maanden verder is de marketcap al meer dan verdubbeld en de vraag blijft hoe lang zal dit nog doorgaan, en misschien is het eerder de vraag hoelang blijf Bitcoin nog doorgaan?

Bitcoin is de afgelopen week zo’n 30% gestegen en staat nu op het moment van schrijven op 41600 dollar. Diverse analisten waaronder ook de bekende analist PlanB verwachten dat de Bitcoin koers dit jaar zal stijgen naar zo’n 100.000 dollar. Of dit waar is weten we pas over een jaar maar met de stijgingen van de afgelopen maanden is alles mogelijk, al moet je natuurlijk wel waken voor een grote correctie. Mocht je in Bitcoin zitten zorg dan dat je op tijd wat winst pakt of een stop loss zet om zo grote verliezen te voorkomen.

Bitcoin is goed voor ongeveer tweederde van de marktwaarde van cryptocurrency, gevolgd door Ether met ongeveer 13%, volgens CoinGecko-gegevens.  “Hoe meer mensen beseffen dat hun activa, met name hun fiat-valuta in waarde zal afbrokkelen, hoe meer ze op zoek gaan naar alternatieven zoals o.a. cryptovaluta.

Veel van de actieve Bitcoin-accounts naderen hun hoogste niveau ooit eind 2017.Minder dan 2% van de accounts bezit 95% van het Bitcoin-aanbod. De laatste maanden zijn er vooral veel grote bedrijven ingestapt die er gezamenlijk voor zorgden dat de prijs van 1 Bitcoin gigantisch steeg. Wilt u ook een mooi rendement gaan behalen dan kunt u beginnen met een account te maken op bijvoorbeeld Bitvavo:

Het is uiterst raadzaam om eerst zelf goed onderzoek te doen naar de gehele cryptomarkt en eventueel informatie te verzamelen op bijvoorbeeld Telegram of Discord.