Waar kan ik Bitcoin kopen?

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Je wilt Bitcoin gaan kopen maar je vraagt je af waar je dit kan doen. Er zijn zowel nationaal als internationaal tientallen bedrijven waar je Bitcoin kan kopen. In onderstaand artikel leggen wij je uit waar het het meest veilig is om je Bitcoins te kopen.

Bitcoin kopen bij Nederlandse bedrijven

Tegenwoordig is er steeds meer interesse in Bitcoin. Nu de prijs steeds hoger wordt wordt dit alleen nog maar meer. Tegenwoordig hebben ook zo’n 600.000 mensen in Nederland Bitcoin of andere crypto valuta. De meeste van hun zullen begonnen zijn bij een Nederlandse broker. Een voordeel hiervan is dat de support in het Nederlands is en bij problemen werkt dit gewoon een stuk makkelijker.

1. Bitvavo

Bitvavo logo

Voor ons is Bitvavo de beste Bitcoin broker van Nederland. Je kunt naast het kopen van Bitcoin ook handelen in cryptovaluta. De eerste €1000 handel je bovendien gratis en na deze €1000 betaal je slechts 0.25 procent handelskosten. Bij Bitvavo kun je makkelijk je geld storten via Ideal, Creditcard of Bancontant en als je het opneemt staat het binnen no time ook weer op je rekening.

2. Bitonic

Bitonic logo

Bitonic is een van de oudste bitcoin brokers van Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2012 en hier zijn al ruim 400000 Bitcoins verkocht. Het bedrijf beschikt over een ervaren team dat je zowel per email als per telefoon kan helpen bij het kopen van je Bitcoins. Betalen kan via iDeal en Bancontact. Ook kun je je Bitcoins verkopen via deze website voor een kleine fee.

3. BTC Direct

BTC Direct logo

BTC Direct is opgericht in 2013 en is daardoor ook een van de oudste Bitcoin brokers van Nederland. Je kunt hier je Bitcoin veilig kopen door middel van iDeal. Daarnaast kun je ook andere crypto coins kopen zoals Ethereum, Litecoin en Ripple. BTCDirect heeft ook een leuke nieuwsbrief die je wekelijks op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen rondom Bitcoin en andere crypto’s. Zeker een aanrader!

 

Bitcoin kopen bij Internationale bedrijven

Naast Nederlandse Bitcoin bedrijven zijn er natuurlijk ook veel internationale bedrijven die Bitcoin verkopen. We hebben hieronder voor je de beste drie voor je op een rijtje gezet:

1. Binance

Binance logo

Voor ons is Binance de nummer 1 op internationaal gebied. Binance is opgericht in 2017 en sindsdien is het hard gegaan met deze Bitcoin broker. Je kunt bij Binance crypto kopen, verhandelen en daarnaast ook je coins met rente vast zetten. Betalen kan makkelijk via iDeal, Bancontact, Creditcard en SEPA. Ook uitbetalen is binnen 1 dag geregeld. Omdat Binance zoveel gebruikers heeft kan het helaas wel iets langer duren voordat je bericht hebt op je support vragen. Daarom is het aan te raden via chat contact op te zoeken als je dringende vragen hebt.

2. Coinbase

Coinbase logo

Coinbase is naast Binance de bekendste internationale Bitcoin broker die er is. Het bedrijf is opgericht in 2012 en heeft meer dan 20 miljoen gebruikers. Via Coinbase kun je gemakkelijk betalen door middel van iDeal of Creditcard en daarnaast kun je er ook diverse coins verhandelen. Sinds 2019 hebben ze ook Coinbase earn waarbij je crypto gratis kunt ontvangen door het lezen en kijken van video’s.

3. Huobi

Huobi logo

Huobi is opgericht in 2013 en momenteel een van de grootste exchanges van dit moment. Huobi is begonnen op de Chinese markt maar sinds een aantal jaar richten ze zich ook op andere klanten. Bij Huobi kun je helaas nog niet betalen met iDeal maar bijv wel via Creditcard. Huobi heeft vaak leuke welkomst bonussen de houdt de website goed in de gaten mocht je je daar willen registreren.