Wat is Chainlink

Wat is Chainlink?

Chainlink is een ERC20 token die in 2017 is gelanceerd met als doel om smartcontracts voor de hele wereld beschikbaar te maken. De data die niet op de blockchain te vinden is kan worden opgehaald door middel van Oracles. De Oracles zorgen er voor dat er een koppeling kan worden gemaakt met gegevens van buitenaf. Je kunt bijvoorbeeld een API aanroepen en dit integreren in het smartcontract.

Dit maakt Chainlink zo uniek

Veel munten draaien momenteel op smart contracts en hiervan is dus het nadeel dat de data alleen op de eigen blockchain is te beheren is. Doordat Chainlink de verbinding kan leggen met de buitenwereld is Link voor veel partijen een erg interessant project. Link heeft al vele samenwerkingen zowel binnen de cryptowereld als daar buiten. Bekende bedrijven zijn oa Google, Binance en Tezos.

Chainlink prijs

Chainlink werd in 2017 geïntroduceerd met een prijs van $0,11. De huidige prijs ligt op het moment van schrijven op 18 dollar wat betekent dat de prijs zo’n 160x hoger is geworden. Als je bijvoorbeeld 100 dollar geïnvesteerd had in 2017 dan was dit nu 16.363 dollar waard. Een erg goed rendement dus.

Je zult je vast afvragen: “Zit er nog wel stijging in Link?” Omdat Link erg uniek is en voor vele bedrijven uitkomst biedt zien wij de prijs van Link ook zeker toenemen. Ook vele insiders zien de prijs nog wel naar $100 gaan. Uiteraard is het belangrijk dat je zelf alle nieuwsberichten en koersen in de gaten houdt om een juiste beslissing te maken. We zijn daar niet verantwoordelijk voor.

Huidige Chainlink prijs

  • chainlink
  • Chainlink
    (LINK)
  • Prijs
  • Marktkapitalisatie
    $6,983,414,059.00

Chainlink kopen

Wil je Chainlink kopen dan kan dit bij diverse brokers. Wij raden je aan om deze munt te kopen bij een van de onderstaande websites.

1. Bitvavo

Bitvavo logo

2. Binance

Binance logo

3. Huobi

Huobi logo