Welke NFT coins staan op Binance

Welke NFT coins staan op Binance

NFT Coins zijn de laatste weken erg in trek en daarom krijgen wij ook regelmatig de vraag over welke NFT coins er op Binance staan. Om het voor je makkelijk te maken hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de NFT coins die momenteel op Binance staan.

 

Binance NFT Coins

Naam Prijs24 uur %
axie-infinity
Axie Infinity (AXS)
$47.58-6.92%
decentraland
Decentraland (MANA)
$2.25-2.59%
the-sandbox
The Sandbox (SAND)
$2.86-3.70%
enjincoin
Enjin Coin (ENJ)
$1.63-7.14%
chiliz
Chiliz (CHZ)
$0.2452.19%
chromaway
Chromia (CHR)
$0.461-8.08%
small-love-potion
Small Love Potion (SLP)
$0.38862.31%
aavegotchi
Aavegotchi (GHST)
$1.97-1.42%
cocos-bcx
COCOS BCX (COCOS)
$1.45-5.21%
terra-virtua-kolect
Terra Virtua Kolect (TVK)
$0.112-5.81%
fio-protocol
FIO Protocol (FIO)
$0.095-4.22%
dego-finance
Dego Finance (DEGO)
$3.9118.28%

 

Wat zijn NFT coins eigenlijk?

NFT staat voor Non-Fungible Tokens, wat eigenlijk letterlijk betekent dat de token niet vervangbaar is. Een NFT is een digitaal bezit wat uniek is en waar dus maar 1 exemplaar van is. Deze zijn dan ook niet te kopiëren. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een ingame skin die je kunt kopen voor een spel die jij dan alleen kan dragen.

Momenteel is het NBA topshots platform het populairste NFT platform. Momenteel hebben al zo’n 75.000 kopers meer dan 250.000.000 dollar uitgegeven aan uniek foto- en videomateriaal uit NBA-wedstrijden.

Daarnaast worden er de laatste weken ook tweets verkocht voor miljoenenbedragen. Zo heeft Twitter CEO Jack Dorsey zijn eerste tweet uit 2006 te koop gezet waarop meer dan 2,5 miljoen dollar is geboden.

De meeste NFT items worden aangeboden op OpenSea. Dit is een marktplaats voor NFT items. Hier dus ook o.a. de Tweet van Jack Dorsey aangeboden.

Top 5 NFT coins op Binance

 

Chiliz

Chiliz is misschien wel de populairste NFT coin op Binance. Deze coin is in 1 week tijd ruim 300% procent gestegen en staat nu op $0,49. Chiliz geeft fans de mogelijkheid om hun favoriete team te helpen. Door middel van CHZ tokens kun je stemmen en dus meebeslissen over de toekomst van je club. Daarnaast heeft Chiliz afgelopen week ook bekend gemaakt NFT’s te gaan aanbieden. Dit kunnen dan collector items zijn van bepaalde clubs of teams. Momenteel heeft Chiliz al een samenwerking met onder andere Barcelona, Ac Milan, PSG en UFC.

 

Enjin Coin

Enjin is sinds 2019 op de markt en is sinds kort weer aan een opmars bezig. De laatste week is deze coin ook ruim 75% gestegen. Enjin focust zich op het maken van digitale verzamelobjecten in games. Ontwikkelaars kunnen Enjin coins kopen om deze vervolgens ingame om te zetten. Dit gebeurd via de Enjin software waar de objecten naar de blockchain worden geschreven. Alle objecten zullen dan een minimale waarde hebben. De items kunnen ingame dan weer gekocht worden door spelers door ze aan te bieden voor Enjin coins of voor andere valuta

 

Chromia

Chromia is de laatste week van alle NFT coins het hardst gestegen. CHR steeg maar liefst 630%. Chromia is een platform om gedecentraliseerde applicaties in de echte wereld te bouwen. Chromia is momenteel druk bezig met NFT en gaat dit onder andere ook aanbieden in games. De eerste game waarin dit gebeurd is de game Alice. Via de Chromia blockchain worden diverse ingame items aangeboden door middel van NFT’s. Deze items kun je dan kopen met o.a. Alice tokens.

 

Decentralend

Net als vele andere NFT coins is Decentralend de laatste week ook gestegen. MANA steeg met 47%. Decentraland is een decentrale virtual reality wereld die wordt aangedreven door de Ethereum blockchain. Gebruikers kunnen binnen dit platform applicaties en items creeren d.m.v. NFT’s en hiermee inkomsten genereren. Dit is een beetje vergelijkbaar met The Sims alleen dan decentraal gebouwd op het Ethereum Blockchain.

 

The Sandbox

The Sandbox is vergelijkbaar met Decentraland en hierbij kunnen spelers dus ook creaties maken en er geld mee verdienen met behulp van het SAND token op het Ethereum blockchain. De game loopt volledig op het Ethereum netwerk en heeft iets weg van Minecraft. Spelers kunnen door middel van VoxEdit een item creëren en deze dan later omzetten in een Non Fungible Token waardoor het item dus uniek is. Vervolgens kunnen spelers hier dan weer een waarde aangeven waardoor je dus als speler geld kunt verdienen aan het spel.