Na het kopen van je crypto munten kun je er voor kiezen om je crypto te gaan traden (verhandelen). Je kunt traden via diverse exchanges. De bekendste exchange is Binance. Deze exchanges heeft momenteel meer dan 200 munten die je kunt traden.

Hoe werkt het handelen in crypto?

Hieronder hebben we een uitleg gemaakt om het traden wat beter te begrijpen. We gebruiken als voorbeeld Binance omdat we deze interface het meest gebruiksvriendelijk vinden. Uiteraard kun je er altijd zelf voor kiezen om later via een ander platform te gaan traden.

1. Als eerste is het belangrijk dat je crypto in je spot wallet hebt staan van je Binance account. Je kunt je saldo’s bekijken door naar wallet te gaan en vervolgens op spot te klikken. Vervolgens zie je het saldo staan van al je crypto munten.
Crypto traden spot wallet

Mocht je nog geen munten in je spot wallet hebben staan dan kun je deze storten door op storten te klikken en vervolgens het gewenst bedrag te storten.

Crypto traden spot wallet

2. Nu je geld in je wallet hebt staan kun je gaan starten met het traden van crypto munten. Klik bovenin op markten om een overzicht te krijgen van alle crypto markten. Zo ziet dit er dan ongeveer uit

Binance crypto markten

3. Nu zie je in dit overzicht 6 verschillende tabs staan waar je uit kunt kiezen. De tab die meeste traders zullen gebruiken is “BTC markten”. Hierin trade je BTC tegen een andere coin. Vaak staan hierin ook de meeste handelsparen dus wij gebruik als voorbeeld ook even “BTC markten”. Als je op BTC markten klikt krijg je dus een overzicht te zien van alle handelsparen in BTC. Klik nu op een coin waarin je een trade wilt maken en klik vervolgens op handelen. Wij gebruiken even ETH / BTC als voorbeeld

Binance BTC markten

4. Vervolgens krijg je het onderstaande overzicht te zien. Voor velen nieuwe gebruikers zal dit er even wat onwennig uit zien daarom leggen we de belangrijkste delen van dit overzicht even per stuk uit.

Crypto traden Binance BTC / ETH

Het orderboek

Hieronder zie je het orderbook van het handelspaar BTC / ETH. In de tabel met de rode cijfers staan de verkoop orders en in de groene tabel staan de koop orders. Stel je wilt ETH kopen dan kun je dit doen doen voor een bedrag van 0.030625 BTC. In deze koop order staan in totaal 6.6 ETH dus je kunt voor deze prijs maximaal 6.6 ETH krijgen, mits iemand anders je niet voor is natuurlijk. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor een lager BTC bedrag je ETH te kopen. Echter wordt je order dan niet gelijk gevuld. Je order wordt dan een koop order en komt dus in de groene tabel te staan.

Order book Binance

Order plaatsen

De makkelijkste manier om een order te plaatsen is door op een prijs te klikken in een orderbook. Klik op de rode prijs en vervolgens verschijnt de prijs aan de rechterkant onder het kopje order plaatsen onder kopen. Voor de prijs van 0,030645 krijg je 0,330 ETH als je in totaal 0,01011285 BTC hiervoor inlegt. Mocht je een coin voor een lagere bitcoinprijs willen dan kun je uiteraard makkelijk zelf de orderprijs wijzigen bij het veld “prijs”. En stel je wilt je coins verkopen dan klik je op de tab kopen. Uiteraard wil je dan je coins voor een zo hoog mogelijk prijs verkopen.

Binance order plaatsen

GrafiekĀ 

Hieronder zie je de ETH / BTC grafiek. Hierin staan verschillende gegevens vermeld. Bovenin staat de tijd staan van de grafiek. De grafiek staat nu op 1 dag en dat houdt in dat de groene/rode candles (kaarsen) per dag worden weergegeven. De prijs links is de prijs in het verleden en de prijs rechts is de huidige prijs. Naast de candles worden ook diverse lijnen weergegeven. De lichtgroene lijn geeft de gemiddelde prijs van de laatste 99 dagen, de rode lijn is voor de gemiddelde prijs van de laatste 25 dagen en de paarse lijn geeft de gemiddelde prijs aan van de laatste 7 dagen. Veel traders zullen grafieken gebruiken om een zo goed mogelijke trade te maken. Op tradingview kun je hierover veel terug vinden.

Binance grafiek BTC / ETH