Crypto kopen kan op veel verschillende manieren. De volgende manieren worden het meeste gebruikt: IDeal, Creditcard, Paypal. Je kunt er ook voor kiezen om Euro’s te storten met een SEPA machtiging, de Euro’s zullen dan een dag later in je account staan en vervolgens kun je hiermee de crypto’s kopen die op dat moment aan de Euro gekoppeld zijn.

Voordat je je crypto gaat kopen raden we je wel aan eerst aan een wallet aan te maken. Zonder wallet kan je namelijk je gekochte crypto niet opslaan. Mocht je deze al hebben dan kun je een de slag met het kopen van crypto.

Waar kan ik crypto kopen?

Je hebt verschillende websites waar je crypto kan kopen. We hebben hieronder een rijtje gemaakt met de meest betrouwbare websites waar je crypto kan kopen:

Binance

Binance is momenteel de bekendste handelsplaats ter wereld. Deze exchange is opgericht in 2017 en sindsdien hebben meer dan 10 miljoen gebruikers zich wereldwijd geregistreerd. Je kunt bij Binance betalen met iDeal, Creditcard en SEPA en meer dan 200 crypto’s verhandelen.

Crypto kopen bij Binance

1. Om crypto te kunnen kopen dien je je eerst te registreren.

2. Na je registratie klik je bovenin op crypto kopen en kies je de gewenste betaalmethode.

Binance crypto kopen

3. Kies daarna het gewenste bedrag waarvoor je crypto wilt kopen

BInance crypto kopen iDeal

4. Nadat je bevestiging hebt gehad kun je je euro’s om gaan zetten naar crypto’. Om dit te doen klik je bovenin op markten en vul je bij de zoekbalk “euro” (zoals op het voorbeeld hieronder) en klik je op BTC / EUR (of een andere crypto die in de lijst staat)

Binance crypto kopen markten

5. Nu kun je crypto gaan kopen. Stel je wilt zoals hieronder voor 1000 EURO bitcoins kopen tegen de prijs van 14692,50 dan krijg je daarvoor 0.068062 bitcoins terug. Klik op Koop BTC om de koop te bevestigen

Binance crypto kopen euro

6. Na je koop komen je crypto in je wallet te staan. Om hier te komen klik je bovenin op “Wallet” en vervolgens klik je op “Spot”. Vervolgens klik je de crypto die je net gekocht hebt en zie je de waarde hiervan rechts in je scherm staan

Binance spot wallet

7. Wil je crypto versturen naar bijvoorbeeld je Hardware wallet dan kun je onderaan de pagina verder lezen hoe dit moet.

Coinbase

Naast Binance is Coinbase ook een zeer bekende exchange waar je crypto kunt kopen. Deze exchange is in 2012 opgericht en heeft op het moment van schrijven meer dan 20 miljoen gebruikers. Bij Coinbase kun je betalen met iDeal, SEPA en Creditcard. Bij Coinbase kun je meer momenteel zo’n 40 crypto’s verhandelen.

Bitvavo

Bitvavo is een een gerenommeerde Nederlandse handelsplaats die opgericht is in 2018. Op basis van reviews scoort deze site uitstekend. Bij Bitvavo kun je betalen met iDeal, SEPA, Bancontact, Giropay en Mybank. Deze handeplaats heeft momenteel zo’n 50 crypto’s waar je in kunt verhandelen. Het voordeel van Bitvavo is dat het een Nederlands bedrijf is hebben en mocht je dus vragen hebben dan kun je wat gemakkelijker communiceren.

Hoe kan je crypto versturen?

Wil je je crypto’s versturen naar je hardware-, software- of paperwallet dan kan dit uiteraard. Hieronder hebben we als voorbeeld gebruikt hoe het werkt om bij Binance crypto’s te versturen naar je privé wallet.

1. Login bij Binance en ga vervolgens naar wallet -> Spot

2. Klik vervolgens op de gewenste coin die je wilt versturen. Wij gebruiken als voorbeeld even BTC

Bitcoin versturen Binance

3. Vervolgens voer je in het rechterscherm je Bitcoin adres in onder de tekst “BTC-adres van ontvanger”. LET OP! Controleer dit adres eerst altijd een aantal keer voordat je bitcoin daadwerkelijk verstuurd. Bij 1 typfoutje ben je namelijk al je bitcoins kwijt. Wij raden het dan ook aan om je adres te kopiëren

4. Vervolgens kies je het overdrachtsnetwerk. Kijk even goed welk netwerk je privé wallet ondersteunt. De derde optie (BTC) is in dit geval wel het meest gebruikelijk maar mocht je wallet één van de andere opties ondersteunen dan is dit aan te raden om dat de overdrachtskosten goedkoper zijn.

5. Vervolgens kies je onderin het bedrag dat je wilt opnemen en klik je op indienen.

Binance crypto versturen indienen

6. Je ziet dat je uiteindelijke opname bedrag vaak iets lager uitvalt omdat de kosten voor de overdracht er vanaf zijn gehaald

7. Vervolgens worden je coins verstuurd.

8. Wil je de status van een transactie bekijken dan kan dit door naar je wallet te gaan en vervolgens bovenin op transactiegeschiedenis te klikken.

Binance crypto versturen transactiegeschiedenis